19 Nisan 2019 Cuma

Köpek Videoları

Köpek Hayvan Köpek; köpekgiller familyasına mensup, görünüş ve büyüklükleri farklı 400'den fazla ırkı olan, etçil, memeli bir hayvan. Boz kurdun alt türlerinden biri olan köpek, tilki ve çakallarla da akrabadır. Tür: C. lupus Alt tür: C. l. familiaris Alt takım: Caniformia (Köpeğimsiler) Takım: Carnivora (Etçiller) Familya: Canidae(Köpekgiller) Sınıf: Mammalia (Memeliler) Köpek bakımındaki kilit noktalardan biri, aktif olmaktır. Gezintiler hayvanınıza yapacağınız iyilikler arasında ilk sırada yer alır. Sosyal bir hayvan olarak, diğer canlılarla bir araya gelmeye ve bir bölgeyi keşfetmeye ihtiyacı vardır. İster apartman dairesinde ister müstakil evde yaşasın, gün içinde halihazırda bir bahçesi olsa bile her sabah ve her akşam beş dakikalık yürüyüş yeterli değildir. Her gün bir saatlik yürüyüş, tuvaletini yapmasına, enerjisini harcamasına ve bloktaki diğer köpeklerle sosyalleşmesine imkân verecektir. Yapılacak ideal şey onu caddelerden uzakta tasmasız olarak yürüyüşe çıkarmak olabilir. Köpek bakımında aktif olmak, hareket etmek ve yer değişikliği yapmak önem taşımaktadır. Her hafta sonu, parklarda veya ormanlarda iki saatlik uzun bir gezinti köpeğin günlük ortamından uzaklaşmasına imkân verecektir. Köpek Sahiplendirme Sitesi

Yaşlı veya hasta bir köpek günde iki kez yapılan bir yürüyüş ile memnun olacaktır. Border Collie gibi sportif bir köpek için, düzenli gelişimi için gerekli olan günlük egzersiz yükü belirgin şekilde daha yüksek olacaktır. İyi eğitilmiş bir köpek bir göğüs tasması ile yürüyebilmelidir ve eğer tasması çıkarılmışsa emir verilir verilmez sahibine geri dönmelidir. Bu şekilde olmaması durumunda, köpek eğitimi kulüplerinden bu temel eğitimler için yararlanılmalıdır. Rehber köpek ne kadar? Köpeğin sizde bulunduğu süre boyunca (Beklenmedik bir sağlık sorunu veya bakımı ile ilgili bir sıkıntı çıkmadığı sürece 8-10 yıl) mama, veteriner ve hatta gerekli oyuncaklarını rehber köpekler derneği karşılıyor.
 Ne yapıyor? En çok kullandığınız rotalarda sizi A noktasından B noktasına götürüyor. Bu rotalar eğer çalışıyorsanız evden-işe, işten-eve, evden – markete, evden- en sık gittiğiniz cafe veya restorana olabilir. Tüm merdivenlerde, kaldırım uçlarında durarak size bir engel olduğunu haber veriyor. Ama nerede olduğunu köpek hiçbir zaman bilmekle yükümlü değil. Bu görme engellilerimizin sorumluluğu. Rehber Köpek ve Hareketlilik Eğitmenimiz size yön bulma, adım sayma, trafiği dinleme gibi belirle şeyler de öğretiyor.

Köpek Sahiplendirme - Köpek İlanları

0 yorum:

Yorum Gönder